Stel cookie voorkeur in

GGD

Activiteiten van de GGD afdeling JGZ

Wanneer zien we elkaar?
Er zijn een aantal vaste momenten waarop we contact zoeken met alle leerlingen:
•    De doktersassistent of jeugdverpleegkundige meet en weegt alle kinderen met kleren aan als ze 5, 8 en 11 jaar zijn. Zij onderzoekt bij 5 en 11 jaar ook of uw kind goed ziet. Vanaf november 2015 wordt bij alle kinderen bij wie bij de screening een overgewicht of obesitas geconstateerd wordt de bloeddruk gemeten. We vragen u vooraf of u aanwezig wilt zijn en sturen u een landelijke vragenlijst en/of een aandachtspuntenlijst. Zo kunt u ons laten weten of u vragen heeft. Na het onderzoek krijgt uw kind de meetgegevens zo snel mogelijk mee naar huis.
•    De logopedist roept alle 5-jarigen om de beurt uit de klas om een praatje te maken. Zij let tijdens het gesprek op de spraak, taal, stem en het gehoor van uw kind. U krijgt vooraf bericht en ook achteraf over de uitkomst van het gesprekje. Wilt u uw kind graag al op jongere leeftijd laten onderzoeken door de logopedist? Laat het ons weten.

Inloopspreekuur
Vanaf september houdt de jeugdverpleegkundige elke tweede dinsdag van de maand inloopspreekuur op het Hert, Thijmstraat 40. Ze zit dan op de eerste verdieping in de ruimte van de GGD. U bent welkom tussen 8.30-9.00u

Iedereen kan een afspraak maken
De GGD is er voor alle leerlingen en ouders. Heeft u een vraag over opvoeding, groei en/of ontwikkeling? Maak gerust een afspraak! Samen zoeken we dan naar mogelijkheden om de gezondheid en het welzijn van uw kind te verbeteren.

Samenwerking
We nemen via het Brede schoolondersteuningsteam (BSOT) deel aan de zorgstructuur op school om samen met andere professionals te bespreken welke extra ondersteuning een leerling mogelijk nodig heeft.

Liever geen contact?
Wilt u als ouders niet dat uw kind in contact komt met het team Jeugdgezondheidszorg? U kunt dit aan ons doorgeven via (088) 144 71 11 (werkdagen tussen 8.30 - 14.00 uur) of jeugdgezondheidszorg@ggdgelderlandzuid.nl .

Meer informatie?
Op www.ggdgelderlandzuid.nl vindt u onder ‘Mijn kind’ meer informatie. Op www.gezondeschoolgelderlandzuid.nl leest u hoe we scholen helpen aandacht te besteden aan de gezondheid van leerlingen. We ondersteunen bijvoorbeeld bij thema’s als: gezond eten, bewegen, roken, alcohol, relaties en seksuele vorming.

 

Inloopochtend

Er is ook regelmatig een inloopochtend.  Moniek Geurts is dan drie kwartier in de ochtend aanwezig op school voor een gesprek. Houd de nieuwsbrief in de gaten wanneer een volgend moment is.
Onderwerpen: gezondheid, ontwikkeling, opvoeding en overige vragen/gesprekspunten rondom uw kind(eren)
Liever een andere tijdstip, neem dan contact op met Moniek.

Moniek Geurts
Jeugdverpleegkundige, Jeugdgezondheidszorg 0-12 jaar GGD Gelderland Zuid.

mgeurts@ggdgelderlandzuid.nl

Bel: 06-10252275

< p>Als u deze Contactgegevens GGD niet in uw browser kunt lezen, klik dan op deze link: Contactgegevens GGD

< /object>